Møt våren på Sommarøy

Av Heidi Rudolfsen

Det er kaldt i nord, du fryser og lengter etter vårtegn. Et tegn som fremstår troverdig. Som er mulig å feste lit til. Hva gjør du når våren trekker i langdrag, hagen fortsatt er dekket av snø, og du bærer på lange tanker om vår og sommer? Det finnes en god måte å håndtere lengselen på. Gå våren i møte. 

Sommarøy ligger som ei perle i et åpent skjell på yttersida av Kvaløya. Befinner du deg i Tromsø-området tar det bare en liten time å komme deg til Sommarøy med bil. Det første som møter deg er brua over til det unike øyriket, spektakulær utsikt mot snøhvite sandstrender og fjellet Håja som hviler ute i havet.

IMG_3686
Foto; Heidi Rudolfsen
Sommarøya aug. 2009 071
Foto; Heidi Rudolfsen
Sommarøya aug. 2009 054
Foto; Heidi Rudolfsen

 

IMG_1315På Sommarøya går jeg våren i møte. Stort sett hver eneste vår. Jeg finner meg ei fredelig strand. Følger havet, bølgene, sola og skyene med blikket. Jeg dukker under hissige terner, og hører skrikene fra de våryre måsene. Turen til Sommarøy er et sikkert vårtegn. Så kommer sommeren etter hvert, slik den jo alltid gjør. Heldigvis.

 

 

Sommarøya aug. 2009 057
Foto; Heidi Rudolfsen

På en vårdag med sol og temperaturer som raust strekker seg opp mot 15-16 grader kan en nordboer la klærne falle. Det er mulig å drømme seg bort her, og drømmen kan uten problemer gå i retning varmere strøk og en romantisk lun gresk sandstrand. Helt til tærne kommer i kontakt med vannet i havkanten!

Sommeren 2009 016
Foto: Heidi Rudolfsen

Ishavet kaster deg bokstavelig talt brutalt tilbake til her og nå, og til en nordisk Sommarøystrand. Ubeskrivelig vakkert er det likevel, og lite kan måle seg mot fine timer på stranden her. Noen trosser det bitende ishavet, opprettholder drømmen om gresk lunt vann, – og bader.

Sommeren 2009 013
Foto; Heidi Rudolfsen

 

Sommarøya aug. 2009 037
Foto; Heidi Rudolfsen

Det er de myke strendene jeg trekkes mot når jeg lengter etter vår. Med litt mat, drikke, noe behagelig å sitte på, og kanskje ei bok for hånden, kan jeg lett tilbringe timesvis på disse strendene.

 

Sommarøya aug. 2009 011
Foto; Heidi Rudolfsen

 

Sommarøya har et lite tett sentrum rundt butikken. Overfor butikken ligger bygdemuseet på Låvhaugen, en fiskerheim fra 1890. Kongeparken med minnesteinen over Harald V og Dronning Sonjas besøk i 1992 ligger bare få meter unna.

Hovednæringen er fiskeri, og eksport av sild og torsk har betydelig verdi. I tillegg er reiseliv nå av stor betydning, og det finnes et nytt flott hotell med tilhørende rorbuanlegg på Hillesøya.

Å være gjest på ei Sommarøystrand i mai gir sinnsro og helsebot. Da er våren virkelig her, og jeg føler meg helt sikker på at det går mot sommer. Gjerne sånn over natta, slik det ofte kan være i nord.

 

IMG_2162
Foto; Heidi Rudolfsen

Sommarøya er ikke lenger bare en øy for sommerhalvåret, den besøkes nå like flittig vinterstid. Sommarøya er blitt en helårsøy. Hver årstid har sin sjarm. Sommeren byr på unike sol, lys og fargeopplevelser døgnet rundt, og den polare vinteren drar deg inn i et eventyrlig lys du bare må oppleve en gang det passer. Men, mer om vinteren en annen gang.

God vår til deg. Gå våren i møte på Sommarøya!

Sommarøya aug. 2009 003
Foto; Heidi Rudolfsen

Les mer

God turopplevelse  | Lag bål

Sommarøy Arctic Hotel Tromsø

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s