Santa Margherita Ligure

Av Heidi Rudolfsen

Rammet av akutt lengsel. Akutt lengsel etter varme. Etter sol. Blå himmel og varm sand. Lengsel etter en lun morgen med enkel frokost, og kaffe. Gjerne utendørs.

Jeg lengter etter en hel ubrukt dag i solen med lette sommerklær og minimalt med planer.  Restaurantbesøk på små spisesteder med avkjølt vin og lokal snacks. Det er lykke. Det gir krefter. Krefter til dager og netter gjennom en lang kald arktisk vinter.

Den intense lengselen etter sol og varme forsøker jeg å benytte, og jeg ser tilbake på varme Italiaminner fra fjorårets reise langs Liguriakysten. Her forteller jeg litt om den italienske byen Santa Margherita Ligure, og området rundt.

IMG_3074

Her ligger Santa Margherita Ligure. En rolig, velholdt og vakker italiensk kystby. Santa Margherita Ligure ligger mellom Rapallo og Portofino i Tigulliogolfen, og plasseringen kunne ikke vært bedre. I fire døgn bodde vi et kvarters spasertur utenfor byens sentrum. Vi ankom byen med tog fra Monterosso al Mare, Cinque Terre området.

Livet i Santa Margherita Ligure er fasjonabelt, og området bærer preg av det. Byen er stillere enn den godt kjente Portofino, og er sentrert rundt den nydelige havnen der båtliv og enkelt strandliv hører til. Byen byr på gode shoppingmuligheter, herlige kafeer og interessante severdigheter. Blant annet slottet fra det 16. århundre og Basilica di Santa Margherita fra det 17. århundre. Det er gangavstand til Portofino, eller du kan ta båt.

IMG_3127

Mellom Santa Margherita Ligure og nabobyen Rapallo, ligger en anonym steinstrand. For oss ser det med første øyekast ut som om den er mest benyttet av lokalbefolkningen. Vi finner den imidlertid, og får samtidig kjennskap til den unike steinstien langs havet og bergklippene, i retning byen Rapallo. Steinstien er vakker og spesiell og er bygget for hånd.

IMG_3119.JPGPå varme berg langs den nydelige steinstien hviler lokalbefolkningen ut etter siste arbeidsuke. Det er helg. De ankommer strand og idylliske berg med mat og utstyr for en hel dag. De koser seg i solen og dypper seg i salt hav. De gjør det enkelt. De har det ikke travelt. Det er en fryd å se.

IMG_3114IMG_3124

IMG_3104Etter lange spaserturer i området og late timer i solen, finner vi et spisested som blir vårt stamsted for dagene i Santa Margherita Ligure. Deilige små måltider i skyggen.

Serveringen er det ingenting å si på. I denne byen opplever vi en unik oppdekning av små retter hver eneste gang vi bestiller et glass øl eller vin (se bilde). Servicen var upåklagelig. Vårt stamsted var preget av lokale kunder, og framstod i utgangspunktet med en spesiell betjening. For å være ærlig, trodde vi først det var et apotek. Men vi tok feil.IMG_3065IMG_3061

Vil valgte dette stedet, og erfarte raskt at eiere og betjening var dedikerte og svært vennlige. Det var tydelig drevet av myndige og dyktige kvinner. En familiebedrift. Vi kommer til å huske disse kvinnene midt i gaten Via Palestro, i Santa Margherita Ligure.

Santa Margherita Ligure er en vakker by. Det kan lønne seg å trekke inn i byens kjerne for å finne rolige torg, gater og spisesteder. Sentrumslinjen ved havet er preget av turisme og biltrafikk. Nevnte jeg at dette er området hvor turistene bokstavelig talt kan gå på rød tøyløper mellom byene Rapallo, Santa Margherita Ligure og Portofino? Det kan du nemlig.

 

IMG_3116IMG_3106

Les mer om Italia, Liguriakysten, Cinque Terre

Cinque Terre

Kilde; feriereise 2017

 

Reklamer

2 kommentarer om “Santa Margherita Ligure

  1. Tilbaketråkk: Unike Cinque Terre – Ny utsikt

  2. Tilbaketråkk: Vidunderlige Venezia – Ny utsikt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s